CORPUS CHRISTI
Country:
Polen
Year:
2019
Category:
Drama
Duration:
1 hours 55 minutes
Director:
Jan Komasa
Actors:
Bartosz Bielenia, Aleksandra Konieczna, Eliza Rycembel
Age restriction:
15 år
Language:
Polsk (no. teksting)

«Corpus Christi» er historien om den 20-årige Daniel som opplever en åndelig oppvåkning mens han er i ungdomsfengsel. Siden han har en dom, så vil han ikke kunne søke seg inn på presteseminaret, og etter at han er løslatt, sendes han for å jobbe på et sagbruk langt hjemmefra. Men Daniel har ingen planer om å gi slipp på drømmene sine. Via uforutsette hendelser, får han muligheten til å vikariere som prest i en liten landsby som sliter med store sosiale konflikter.

««Corpus Christi» treffer som en knyttneve!
Det polske oscarnominerte dramaet begeistrer anmelder Camilla Laache, som gir terningkast 5.» TV2
—-
««Corpus Christi» er en skikkelig kraftpakke som er befriende lite pretensiøs.» Dagsavisen (5)
—-
«Forbrytelse, soning og undersøkelse av bygdedyret i underholdende polsk drama.» Aftenposten (5)
—-
«Hva om en falsk prest gir et traumatisert samfunn akkurat hva det trenger? Corpus Christi er en minimalistisk og mesterlig historie om hykleri, identitet og forsoning.» Vårt Land
—-
«Regissør Jan Komasas eksistensielle drama om ein ung kriminell som med hell gjev seg ut for å vera landsbyprest, balanserer stødig mellom nervepirrande tragedie og overraskande komedie.» Klassekampen (5)
—-
«Etikk, moral, forsoning og tilgivelse er stikkord for polske «Corpus Christi», en knallsterk film med rått skuespill og en dyp, emosjonell klangbunn.» P3 FilmPolitiet (5)
—-
««Corpus Christi» – en emosjonell uppercut.» Bladet Cinema
—–
««Corpus Christi» ble Oscar-nominert i kategorien for beste internasjonale film i år. Det er lett å forstå hvorfor. Nå som kinoene endelig har åpnet igjen, er det all grunn til å velge akkurat denne.» Stavanger Aftenblad (5)
—-
«Godt om falsk prest Ungdomskriminell bløffer seg til prestejobb i smart polsk moralsk thriller.» Adressa (5)
—-
«På intrikat vis får ungdomskriminelle Daniel en ny sjanse da han lurer et sogn til å tro han er deres nye prest. Dramaet byr på en kjent struktur, men det hemmer ikke helheten.» Subjekt.no
—-
En ung mann ved navn Daniel har i løpet av flere år i fengsel fått yrkestrening, og etter han blir løslatt venter en jobb på et sagbruk på ham. Under fengselsoppholdet har han funnet Gud, og mest av alt ønsker han å bli prest når han kommer ut. Rullebladet setter imidlertid en stopper for den planen. På vei til den nye jobben på sagbruket tror noen ved en feiltakelse at han faktisk er en prest, og Daniel bryr seg ikke med å rette opp i misforståelsen.

Daniel hjelper bygda med å forsone seg etter at flere ungdommer dør i en ulykke, men for han selv er det bare et spørsmål om tid før fortiden innhenter ham. Utrolig sjelfullt skuespill fra hovedrollen er noe av det som gjør Corpus Christi til en uforglemmelig film om tilgivelse. Regissør Jan Komasa får på mesterlig vis fram stemningen i en bygd som er mørklagt i sorg og sinne.

Gjennom sjelfullt skuespill som hovedrolleinnehaver Bartosz Bielenia har vunnet flere priser for, framstår Daniel som en særs omsorgsfull og kanskje til og med jesusaktig skikkelse. Vi tror oppriktig på at han kan hjelpe, men vet samtidig at han ikke er den han gir seg ut for å være og at det kun er et spørsmål om tid før fortiden innhenter ham.

Corpus Christi ble nominert til Oscar for beste internasjonale langfilm.