HVA VIL FOLK SI
Country:
Norge
Year:
2017
Category:
Drama
Duration:
1 hours 43 minutes
Director:
Iram Haq
Actors:
Maria Mozhdah, Adil Hussain
Age restriction:
12 år

Gripende og sterk fortelling om et far-datter-forhold

16 år gamle Nisha lever et dobbeltliv. Hjemme med familien er hun en pakistansk datter, mens ute med venner er hun en vanlig norsk ungdomsjente. Når faren tar henne på fersken med kjæresten kolliderer hennes to verdener brutalt. For å sette et eksempel bestemmer foreldrene seg for å kidnappe Nisha og plassere henne hos slektninger i Pakistan. Her, i et land hun aldri har vært før, må Nisha tilpasse seg foreldrenes kultur.

HVA FILMANMELDERNE SIER:

Terningkast 6 «En film som treffer både hjertet og hjernen» – Cinema

Terningkast 6 «Maria Mozhdah er mektig imponerende» – Dagbladet

Terningkast 6 «En gripende film… sitter lenge igjen i kroppen» – NRK

Terningkast 6 «Følsomt drama med thriller-tendenser» – Lillehammer Byavis

Terningkast 6 «En kraftsalve av en film» – Filmmagasinet

Terningkast 5 «En nydelig, troverdig, velspilt, aktuell og viktig film» – Stavanger Aftenblad

Terningkast 5 «En triumf for filmskaper Iram Haq» – VG

Terningkast 5 «En av årets beste norske filmer, og kanskje den viktigste» – Adressa

Terningkast 5 «Sterk, øm og nyansert» – Dagsavisen

Terningkast 5 «Intenst» – Bergens Tidende

Terningkast 5 «Uhyre sterk» – Kinomagasinet

«Et treffsikkert knyttneveslag … flere scener er til å gispe av» – Dagens Næringsliv

HVA VIL FOLK SI er et rørende og intenst drama om det vanskelige forholdet mellom en far og en datter. Det er fortellingen om en ung jente som må finne sin egen vei. Nisha spilles av 18 år gamle Maria Mozhdah som gjør sin første store filmrolle. Faren spilles av Adil Hussain som har spilt i en lang rekke av indiske og internasjonale filmer, blant annet LIFE OF PI.

HVA VIL FOLK SI er den andre spillefilmen til regissør og manusforfatter Iram Haq. Hennes første spillefilm JEG ER DIN (2013) vant en rekke priser på filmfestivaler over hele verden. HVA VIL FOLK SI hadde sin internasjonale premiere i konkurranseprogrammet på Toronto filmfestival hvor den fikk strålende mottakelse fra internasjonal presse.

HVA VIL FOLK SI er en av Kinoklubbens utvalgte filmer denne høsten. Kinoklubbens utvalg om filmen:
«Den norske regissøren Iram Haq markerte seg med sin spillefilmdebut JEG ER DIN i 2013. Hun har en sjelden og viktig stemme i den norske filmfloraen, og nå er hun tilbake med den samfunnsaktuelle og personlige HVA VIL FOLK SI. Dette er historien om et far-datter-forhold som møter store utfordringer. Filmen handler om å leve mellom to kulturer og samtidig takle det som forventes av deg uten å miste seg selv. Iram Haq har laget en film om det å være ung og om det å tørre å ta egne valg, og hun har mestret å fortelle historien på et varmt, personlig, sårt og ektefølt vis. En historie det er umulig å ikke bli sterkt berørt av. I hovedrollen som Nisha gjør 18 år gamle Maria Mozhdah en fantastisk debut som skuespiller.» – Christin Berg, programsjef i Nordisk Film Kino