NINJABABY
Country:
Norge
Year:
2020
Category:
Komedie
Duration:
1 hours 43 minutes
Director:
Yngvild Sve Flikke
Actors:
Kristine Kujath Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi, Tora Dietrichson, Silya Nymoen, Herman Tømmeraas
Age restriction:
12 år
Language:
Norsk

Ninjababy er en komedie om 23 år gamle Rakel, som først når hun er seks måneder på vei oppdager at hun ble gravid etter en lite romantisk one-night-stand. Rakel har aldri ønsket å bli mor, og reagerer med fornektelse, sinne og frustrasjon. Hun føler barnet i magen har lurt henne: «Den er en fucking jævla sneaky ninjababy, som bare tror den kan gjemme seg der inne og kose seg, og så snike seg ut ni måneder senere.»

Når Ninjababy snart kryper ut fra Rakels tegnebøker og frem fra tankene hennes, tar det ikke lang tid før han forstår at han må kjempe for sin egen framtid. Rakel på sin side må navigere mellom det hun mener er det beste for seg selv og det beste for barnet sitt – eller er det kanskje det samme?

Ninjababy er en rørende og morsom film om det å bli voksen, og det paradoksale i hvor uforberedt man kan være på å oppleve noe så naturlig som å bli gravid i sin mest fertile alder. Filmen er regissert av Yngvild Sve Flikke, og er basert på tegneserieromanen Fallteknikk av Inga H. Sætre. Sætre har også gjort animasjonene i Ninjababy.

✩✩✩✩✩ «Overraskende forfriskende» Marianne Lein Moe, iTromsø
✩✩✩✩✩ «Gjenkjennelig og overraskende, frekt og søtt på samme tid» Mode Steinkjer, Dagsavisen 5 (+)
✩✩✩✩✩ «Frisk, menneskelig og morsom (…) Kristine Kujath Thorp er strålende» Terje Eidsvåg, Adresseavisa