X-MEN: APOCALYPSE (3D)
Country:
USA
Year:
2016
Category:
Action, Eventyr, Fantasy, Sci-Fi
Duration:
2 hours 23 minutes
Director:
Bryan Singer
Actors:
Oscar Isaac, Jennifer Lawrence, Michael Fassbender, Olivia Munn, Rose Byrne, Sophie Turner, Evan Peters, Nicholas Hoult, James McAvoy
Age restriction:
12 år
Language:
Engelsk

I X-MEN: APOCALYPSE går vi tilbake til året 1983, der DAYS OF FUTURE PAST avsluttet. Etter heltedådene fra forrige filmkapittel, har majoriteten av menneskeheten endelig akseptert mutantenes eksistens. Dette året trer da Apocalypse frem i lyset. Han var den første og mest kraftfulle mutanten i Marvels X-Men-univers, og har siden sivilisasjonens opprinnelse blitt tilbedt som en gud for sine udødelige og uovervinnelige krefter. Ved sin side har han alltid fire ryttere, som er villige til å beskytte og ofre seg selv for Apocalypse sin plan og visjon. Foran dem og resten av mutantene blir det en tid med konflikt, krig og ødeleggelse.

Etter å ha sovet i tusenvis av år, blir Apocalypse (Oscar Isaac) desillusjonert av verden han våkner opp til og får avsmak på sivilisasjonen som lever blant penger, overforbruk, støy og forurensning. Han legger derfor en ond plan om å legge jorden for ødeleggelse for å rense menneskeheten og skape en ny verdensorden. Dermed rekrutterer han en gruppe kraftige mutanter, der vi blant annet møter en motløs Magneto (Michael Fassbender). Nå som skjebnen til jorden henger i en tynn tråd, må Raven (Jennifer Lawrence) med hjelp av Professor X (James McAvoy) lede et team av unge X-Men å stoppe deres største nemesis og redde menneskeheten fra total ødeleggelse.